Este bine sa ne fim informati despre costurile de utilizare ulterioare achizitiei echipamentelor de tratare si filtrare a apei. Fiecare echipament in parte are propriile consumabile, iar costurile sunt diferite:

 

Sisteme de filtrare a sedimentului:

 

- Home Basic 10 - foloseste cartuse filtrante de 10" de diferite finete de filtrare 25, 5 sau 1 micron. Schimbarea cartuselor se efectueaza diferit de la caz la caz, media de schimb fiind de 3-4 luni.

- Home Basic 20 - foloseste cartuse filtrante de 20" de diferite finete de filtrare 25, 5 sau 1 micron. Schimbarea cartuselor se efectueaza diferit de la caz la caz, media de schimb fiind de 6 luni.

- Centro 25/32/50/62/75 - foloseste cartuse filtrante de special concepute pentru acestea, de diferite finete de filtrare 100, 50, 25, 10, 5 sau 1 micron. Schimbarea cartuselor se efectueaza diferit de la caz la caz, media de schimb fiind de 3-4 luni.

- KT Auto 25 - nu foloseste consumabile. Mediul filtrant se schimba dupa 7-8 ani de utilizare.

 

Sisteme de dedurizare:

 

- KT SOFT 13 - foloseste in procesul de dedurizare a apei sarea pastile. Consumul de sare este strict legat de consumul de apa si de duritatea acesteia, media de consum este de ~ 10-15 kg sare /luna.

- KT SOFT 25 - foloseste in procesul de dedurizare a apei sarea pastile. Consumul de sare este strict legat de consumul de apa si de duritatea acesteia, media de consum este de ~ 20 -25 kg sare /luna.

 

Sisteme de sterilizare UV:

 

- KT-UV-55 - foloseste pentru sterilizarea apei lampa Philips de 55W. Lampa se inlocuieste la 9000h de functionare, aproximativ 1 an.

 

Sisteme de apa potabila:

 

- KT-RO-50 - setul de elemente filtrante al sistemului de apa potabila se inlocuieste la 1 an daca apa este prefiltrata in prealabil, sau la 6 luni daca apa nu este filtrata. La 2-3 ani se schimba elementul principal de filtrare.